Misslyckade dejter

Jag har levt som singel nu i snart 11 år men tro inte att jag har suttit och väntat på att den rätte skulle dyka upp. Nej jag har nätdejtat en hel del och även träffat några som jag mött genom dansen. Jag vill inte lämna ut namn på personerna men jag vet att några troligen kommer att läsa här och känna igen sig. Sorry grabbar men de dejterna blev nog inte så lyckade fast jag gillar er ändå som vänner. Man kanske skulle skriva en bok och signera ett ex till alla dessa killar ;)

Här ska jag nu ge er några korta berättelser.

1 vi vaknade på söndag morgon i hans hem efter att han utan någon speciell anledning hållit mig vaken till 4 på morgonen. Klockan är 11 och han går upp, tar sin mobil och ringer till mamma, annars skulle hon ha ringt förklarade han. Hon ser alltid till att han vaknar i tid för att hinna hem till mor och far på söndagslunch kl. 12. Han ser lite blyg ut och jag hör honom säga ”hej det är gossen” han var 40 år!

2 nästa kille var på första träffen hemma hos mig och vi hade haft en trevlig dag i skärgården, det var väldigt varmt och vi drack kaffe och jag hade bakat bullar. När vi skulle bryta upp frågar han mig om jag vill komma till honom följande dag och åka till hans sommarstuga som ligger vid vattnet. Jag svarade givetvis ja och tyckte det skulle bli toppen. Då frågar han ”gör det något att mamma följer med”?

3 en kille som jag träffade på dans ville fortsätta träffa mig efter vår första tid tillsammans i en husvagn i Malung tillsammans med alla hans vänner. Han bjöd hem mig till sitt hem och så skulle vi åka båt till en ö, sola, bada och ha det trevlig med mina 2 yngsta söner i en vecka. När vi kom dit tappade jag hakan för stugan var helt omodern och hade bara ett rum. Vi skulle bo med 2 nyfikna grabbar på 9 och 14 år. Ön hade ett utedass och det var ca 30 meter från ena stranden till den andra. Efter 3 dagar började killen skaka av vad jag antar var alkoholabstinens. En hel vecka där hade jag aldrig orkat med.

4 jag träffade en annan kille på dans när jag bodde på Hammarö. Det visade sig att vi bodde bara 1 km från varandra och tycke uppstod. Han bjöd hem mig en kväll så vi skulle grilla. Han bad mig stanna och jag tänkte att visst kunde jag promenera till jobbet från honom lika väl som hemifrån för det var t.o.m. närmare. Men gissa om jag blev överraskad när han lade ”min” nyckel på bordet som jag skulle ta och när han visade mig att han fixat matlåda åt mig att ta med till jobbet. Jag kunde inte sova för han snarkade så jag trodde taket skulle lyfta men han hade inte velat ta på sig sin snarkmaskin. Efter 2 timmars skruvande i sängen puttade jag på honom och sa att jag knallar hemåt. Då började han gråta av förtvivlan och bad man att inte lämna honom. Jösses vi hade tillbringat 8 timmar tillsammans och han hade redan låtit mig flytta in!

5 jag träffade en kille efter att ha chattat. Vi hade trevligt ihop och delade intresset för att dansa. På nyårsaftonen skulle jag fira den med honom och hans barn. Han fixade med maten och jag började fundera på hur kvällen firades här. Jag märkte snart att de inte alls hade någon tradition av firande så som jag är van med på nyår. Barnen vägrade sätta sig vid bordet. De käkade vid datorn före oss. De gick i sina slitna kläder hela kvällen utan att bry sig om att det var helgfirande. När det sen var dags för middag så kliver hans x-fru in och säger att hon hade hört att jag var där och ville inte störa men hade några frågor om sjukvård som hon ville att jag skulle svara på. Hon plockade maten från formen med fingrarna och satte sig tillsammans med sin nya kille vid bordet. Det var den dejten det…

6 det hände en sak som gjorde att jag fick kontakt med en polis. Han brydde sig väldigt mycket om hur jag mådde och ringde massor av gånger. Det hela slutade med att vi bestämde träff hemma hos mig en helg. Jag hämtade honom vid tåget och han hade tagit med sig packning för att kunna stanna över helgen. När jag skulle handla mat passade han på att köpa alkohol. Vi åt och drack, var ute och promenerade och hade en trevlig kväll. Sen drack han ännu mer och blev stupfull och somnade på min soffa. Kl. 9 på söndag morgon hällde han upp ett stort glas whiskey. Vi var ute och gick en stund till och sen hem för att fixa lunch. Då ringde en väninna till mig. Då blev han otrevlig och sa att jag ljög för honom. Han spårade ut helt och var mycket svartsjuk. Jag var nykter och hade fått nog av hans beteende. Det gick långt över gränsen för min tolerans så jag satte honom på ena sidan av bordet och satte mig själv på andra sidan. Jag tittade honom rakt in i ögonen och skällde ut honom som om han inte var värd vatten. Han tittade upp från bordet och sa ”det märks att du inte är någon amatör”. Jag svarade ”Nej här finns det erfarenhet nog så det räcker till för att känna igen en alkoholist. Du har problem med spriten. Nu kör jag dig till tåget”.

Det här var några av de berättelser jag skulle kunna skriva i en bok om misslyckade dejter. Jag kan väl säga att av dessa så har jag fortfarande kontakt med en men bara som en riktigt god vän.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0