vecka 23 del 1

Så var det dags igen att summera denna veckas händelser. Jag startade med en matförgiftning för en vecka sedan och blev riktigt risig i magen. Efter ett dygn började jag må bättre och hade två lediga dagar tisdag och onsdag. Jag började då med något som jag borde har gjort länge. Städning är inte prio 1 hemma hos mig. det enda rum som brukar se någotsånär ut i är min tonårssons, Han sitter bara vid datorn eller pluggar så där blir det aldrig rörigt. Det gör det däremot i resten av mitt hem och då är det givetvis så att det måste vara jag som ställer till det också. När jag fyllde 50 i höstas så fick jag en mycket fin present av mina barn. De gjorde en home makeover i mitt vardagsrum. Det är där jag i alla fall försökt hålla ordning sedan dess. Problemet är bara vart man ska göra av allt som man drar med fram och tillbaka till danskvällarna, kläder som tvättats och som jag inte haft tid att ta rätt på, post och reklam som ramlar in som jag inte hinner kolla. Sopsorteringen som jag inte vet vart jag ska förvara innan jag hinner köra iväg det till någon sopstation. Med andra ord så fylls resten av mitt hem med en massa saker som jag egentligen inte har plats för. Det vanligaste är att jag kastar in det i min gamla bokhylla i sovrummet eller trycker in det i garderoben där som är enda skåpet med en massa hyllor. Dessutom så hade klädkammaren fyllts till bredden så jag kom inte in där längre och det var den största anledningen till att alla tvättade kläder nu började bli liggandes i mitt fina vardagsrum. Nu var de således hög tid att göra något åt detta. Jag började med att städa i klädkammaren och sedan röjde jag ut allt från skåp och hyllor i sovrummet. Så här så det ut på tisdag f.m.Det är nu nästan helt klart där och så snart jag fått ordning på det sista så ska jag ta lite nya bilder.

Jag var trött på kvällen och lite osäker på hur magen skulle sköta sig så jag hade svårt för att bestämma mig om jag skulle göra en resa till stockholm på onsdag eller inte. Det var dags för min son som jobbar på båt att lägga till där igen. Beslutet att fara tog jag när jag vaknade kl 04.30 och kände mig pigg!! det brukar aldrig hända mig så nu tog jag tillfället i akt och steg upp tidigt så jag var i Stockholm och åt frukost kl 09. Det blev några timmars väntan där och promenerande på stan. Massor av steg till stegtävlingens sista vecka. När klockan var 13 skulle jag få träffa grabben. Den här gången blev mötet mera avslappnat för vi skulle ses utanför och så var det inte så länge sedan vi sågs. Dessutom så vet jag att det bara är ett par veckor kvar nu tills han mönstrar av. Vi gick på gamla stan och åt lunch där och hans flickvän fick handla lite souvenirer. Hon är från Peru och det var första gången jag träffade henne. En mycket söt och trevlig tjej. Synd om dem att de inte får ses sen på några månader minst.Det var en stolt mamma också. När vi gick på stan så mötte vi en av fartygets befäl med fru. Han berömde Andreas och sa att det var den bästa han hade på båten. Jag tackade och kände mig oerhört glad för hans skull.

När vi sagt hej till varandra så for jag vidare till Djurgården occh Gröna lund. Där promenerade jag till en plats där jag tänkte att det kanske fanns något utkikstorn eller liknande. Det är en liten ö som heter Beckholmen, det kan jag varmt rekomendera andra som åker dit att besöka. Det var ett hanmområde och en kulle med en liten skog. Jag såg en gammal stentrapp och en liten stig rakt upp i skogen så där promenarade jag. Då jag närmade mig toppen såg jag att det var ett stort gult hus där och ett långt trästaket runt hela toppen. Jag försökte gå förbi huset och bort mot staketet som var beväxt med en massa buskar och jag kunde inte se någon öppning. Då hör jag en kvinna ropa bakom mig att jag ska gå därifrån för jag var på privat mark. Jag förklarade och bad mycket om ursäkt. Hon förklarade att jag kunde gå ut genom grinden på gården så fanns det en stig där på utsidan av staketet. Detta ledde till en mycket fin träbro där man kunde stå och se över stockholm och stadsgårdskajen. Där låg då Epress klar för att avgå igen.

Kommentarer
Postat av: Mia Ahlsten

Hej hej vad trevlig dina poster är! lär med all säkerhet läsa din blogg igen! (: Hoppas du har en trevlig vardag (:

2011-06-29 @ 13:13:48
URL: http://jade.se/paketresor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0