känt mig lite krasslig

I förra blogginlägget skrev jag om att jag tog en liten paus från skrivandet. Detta inlägg handlade egentligen om förra veckan. Det är en annan orsak till att jag inte skrivit något denna vecka. Jag vet inte vad som orsakar det hela men det började kännas obehagligt i bröstet på mig för någon vecka sedan. Jag gick och klagade på jobbet hela förra helgen och mina kollegor sa till mig att jag borde söka för det och se så det inte var något farligt. På måndag när jag hade kastat i mig maten på en kvart och satt mig och jobbade igen så hände det något. Jag trodde verkligen att jag skulle dö. En intensiv smärta i bröstet och hjärtklappning, sedan strålade det upp mot halsen och vänster sida ut mot armen. Jag kunde inte andas och kände hur det började svartna för ögonen på mig. Jag tänkte att nu är det slut. Hjärtat stannar. Så släppte det och jag hade bara smärtan kvar i en enda punkt i bröstet där jag känt mig öm hela tiden i en vecka. När jag lugnat mig lite så ringde jag till vårdcentralen och en f.d. kollega till mig sa att jag skulle gå dit direkt. Jag tassade iväg de få metrarna vi har till vårdcentralen och blev väl omhändertagen. Läkaren undersökte mig direkt och bestämde att jag skulle kollas upp lite mer. De ringde efter en ambulans som kom med blåljus.

Efter alla prover och undersökningar, 5 timmar på akuten och ett möte med en medicinläkare så kunde jag knalla iväg till busstationen i karlstad och åka hem igen med ett recept på Omeprazol. Jag ska testa detta magsårsläkemedel för att se om det kan vara uppstötningar som retar och smärtar. Det är inte helt ovanligt så nu provar jag mig fram lite.

Det är klart att när man ställs inför faktum att det kan vara något krångel med hjärtat så blir man rädd. Jag kände mig en aning omskakad och eftertänksam. Det kanske inte går att jobba heltid, ägna 4 timmar per dygn till sitt företag, dansa 4 kvällar per vecka och vara ensamstående tonårsmamma. Något måste jag nog göra avkall på en tid så jag började med att lägga bort allt utom att vara morsa för det kan jag inte få hjälp med. Det vore ju enkelt om han hade en far men han har bara sitt ansvar på papper. Vete tusan varför han överhudtaget vill ha gemensam vårdnad när han bor på andra sidan klotet och inte ens vill träffa honom när han är i landet bara för att han råkade ha feber! Han försöker visa sin vilja att bry sig genom genom att köpa en väska full med kläder som han tar hit men de är i fel storlek och inte alls något som grabben gillar så nu har jag 2 årsförbrukningar kläder liggandes som aldrig blivit använda att försöka bli av med på Blocket eller Tradera!

Det finns äldre syskon som grabben kan vara hos om han vill och de tar hand om honom men de har ju sitt eget liv och jag kan inte lasta över syskon på dem. Tur att grabben är otroligt duktig och inte alls krävande. Han har faktiskt varit oerhört trevlig och social nu när jag varit hemma och sjuk. Jag är mycket tacksam för att jag har honom här. Jag älskar mina barn och har afktiskt väldigt svårt att förstå hur deras far har kunnat överge dem som han gjort.

Nu har jag vilat några dagar men fuskade och gick på företagets sommarfest i torsdags. Jag funderade länge på hur jag skulle göra men bestämde mig för att gå dit. Jag var orolig att ledningen skulle se snett på mig om jag kom dit fast jag var sjukskriven. Det ser ju faktiskt väldigt illa ut att gå på fest när man inte går till jobbet. Nu måste jag säga att jag har de bästa ledarna man kan tänka sig för t.o.m. vår VD stöttade mig och sa bestämt ifrån att jag skulle vara rädd om mig för att mina barn behöver mig. Det var inte vad jag hade väntat mig att få höra men jag kände mig glad för att ha gått iväg på festen för då fick jag än en gång bekräftat vilka otroligt bra kollegor och medarbetare jag har som verkligen bryr sig om varandra. Nu har jag vilat ett par dagar till. Det känns inte helt ok men jag har ändå friskanmält mig. Jag tror att jag kan jobba på måndag om jag inte blir sämre igen.


tog en liten paus

Det blev lite paus här med skrivandet för mig. funderade ett tag på att lägga av med skrivandet och hålla vad jag gör bara helt för mig själv. Det angår ju egentligen ingen annan än mig sjäv vad jag gör i mitt liv. Det var en speciell sak som fick mig att börja fundera. En person bad mig att inte skriva om denne i min blogg. Det är ju klart att alla vill ju inte hamna på nätet med vad man gör så det respekterar jag ju givetvis. Jag brukar inte skriva namnet på de som jag skriver om ifall det kan vara känsligt. Men så slog det mig att det kanske finns någon som gärna hade velat träffa mig men inte vågat just av rädsla för att bli omskriven i min blogg. Det tycker jag ju vore förfärligt trist i så fall. Respekt för andra människor har jag verkligen och därför har jag nu ägnat mig åt annat en kort tid än vad jag känt att jag velat skriva om.

Men så finns det sånt som jag kan berätta också. Därför är jag tillbaka igen. Förra veckan var jag i Stockholm. Jag fick träffa min son Andreas. Det var 5 månader sedan han klev på en båt nere i Brasilien och jag hade inte sett honom innan dess. Nu har detta kryssningsfartyg börjat sommarsässongen uppe i Baltiska havet. De angör Stockholm en gång per vecka och då passade jag på att besöka honom på båten. Empress heter denna båt och den tar ca 2000 passagerare.Här är han i vanliga kläder på en promenad på svensk mark.


Jag fick följa med ombord och det var väldigt fint. Det serverades bra mat och de han arbetar med var trevliga mot mig. Här ser vi en snygging i uniform. Han arbetar som säkerhetsvakt på båten och det är ett hårt och tufft arbete han har.


När jag sagt tack och hej så klev jag ombord på Birka Paradise. Det var väl sammanträffande att vi låg starx efter empress hela vägen i skärgården. under flera timmar kunde jag se dem framför oss.
Det var väldigt trevligt att få träffa grabben och se att han har det bra men ändå väldigt tufft. En flickvän hade han visst fått också men tyvärr så hann vi inte träffas. Hoppas att det hinns med nästa gång vi ses.

vilken underbar tid mellan hägg och syrén

Det finns inte ord för hur fantastiskt skön denna vår och försommar varit hittils. Det bästa är att jag kunnat ta mig ut och njuta av ljuset och solens härliga vitaminer. Det har blivit en hel del promenader och ätit har vi gjort på balkongen. I år tog jag mig i kragen och fick ut lite blomlådor tidigt med penséer och lite andra blommor som jag inte vet vad de heter. Det växer så det knakar men nu börjar det snart bli dags att få ut lite andra sommarblommor också. Men man ska inte vara för säker för det kan ju komma järnnätter.

Jag är med i korpens stegtävling som började denna vecka och håller på i en månad, I helgen blev det många steg när jag besökte två danser. Det var mycket trevligt att träffa en massa bekanta där.

Nu ska jag snart få träffa min andre son Andreas. Han jobbar på ett kryssningsfartyg och de har kommit upp till skandinavien nu. när han mönstrade på båten dagen före jul var de i Brasilien. På tisdag lägger de till i Stockholm och då ska jag dit och hälsa på. Det blir toppen det.

Vårkänslor

Oj nu skäms jag nästan. Ni är säkert många som saknat mig här på bloggen och jag känner verkligen som en riktig svikare. Ibland är det så att jag fångas upp i något och lägger all min energi och tid i det. Så har det varit den sista tiden. Det som jag gjort är att skapa ett evenemang som jag tror ska locka hit en del till att besöka vår kommun. Jag har dessutom dansat och dejtat en kille. Dansen var i alla fall bra för den varade i flera timmar :)

Nu var jag verkligen elak men det är ju så att underbart är kort också. Ja hur som helst så mår jag bra och jobbar på med att få ordning på mitt företags ekonomi. Allt hade kännts tint om det inte varit för att folketshus aviserat en höjning med mer än 100% på hyran i höst. Det suger :(

Håll tummarna nu för mig att en annan sak jag önskar går i uppfyllelse. Det skulle jag behöva nu. Det känns nära och jag hoppas att kunna berätta vad det handlar om väldigt snart. Om det blir av så kommer jag att behöva någon att skåla med. Hoppas någon som läser här hänger på.

RSS 2.0