305 000 tittade på Trinny och Susannah

TV 4 är nöjda med premiären av Trinny och Susannah stilar om sverige. Inte mindre än 305 000 tittare har man haft på första avsnittet. 

”Finfina siffror”, enligt Janina Witkowski på TV4:s pressavdelning.

Premiären av egenproduktionen "Trinny & Susannah stylar svenskar" sågs av 305 000 personer, en rating på 4,2 i TV4 Plus målgrupp kvinnor 25-59 år, enligt preliminära siffror från TV4.

Programmet hade en tittartidsandel på 15,1 procent i TV4 Plus målgrupp kvinnor 25-59 år. I gruppen 12-59 blev andelen 11,2 procent, betydligt över TV4 Plus årssnitt på 4,4 procent.

Det ser ju fint ut inför nästa vecka då jag är med.


Trailern för Trinny och Susannah stylar om sverige Karlstad

Nedräkningen har börjat och nu är det bara 6 dagar kvar tills de visar det program som jag är med i. I dag har de släppt trailern för programmet. Där får man se en skymt av mig när jag i ren förtvivlan inte kan komma överens med ett hål i en klänning :)


Misslyckade dejter

Jag har levt som singel nu i snart 11 år men tro inte att jag har suttit och väntat på att den rätte skulle dyka upp. Nej jag har nätdejtat en hel del och även träffat några som jag mött genom dansen. Jag vill inte lämna ut namn på personerna men jag vet att några troligen kommer att läsa här och känna igen sig. Sorry grabbar men de dejterna blev nog inte så lyckade fast jag gillar er ändå som vänner. Man kanske skulle skriva en bok och signera ett ex till alla dessa killar ;)

Här ska jag nu ge er några korta berättelser.

1 vi vaknade på söndag morgon i hans hem efter att han utan någon speciell anledning hållit mig vaken till 4 på morgonen. Klockan är 11 och han går upp, tar sin mobil och ringer till mamma, annars skulle hon ha ringt förklarade han. Hon ser alltid till att han vaknar i tid för att hinna hem till mor och far på söndagslunch kl. 12. Han ser lite blyg ut och jag hör honom säga ”hej det är gossen” han var 40 år!

2 nästa kille var på första träffen hemma hos mig och vi hade haft en trevlig dag i skärgården, det var väldigt varmt och vi drack kaffe och jag hade bakat bullar. När vi skulle bryta upp frågar han mig om jag vill komma till honom följande dag och åka till hans sommarstuga som ligger vid vattnet. Jag svarade givetvis ja och tyckte det skulle bli toppen. Då frågar han ”gör det något att mamma följer med”?

3 en kille som jag träffade på dans ville fortsätta träffa mig efter vår första tid tillsammans i en husvagn i Malung tillsammans med alla hans vänner. Han bjöd hem mig till sitt hem och så skulle vi åka båt till en ö, sola, bada och ha det trevlig med mina 2 yngsta söner i en vecka. När vi kom dit tappade jag hakan för stugan var helt omodern och hade bara ett rum. Vi skulle bo med 2 nyfikna grabbar på 9 och 14 år. Ön hade ett utedass och det var ca 30 meter från ena stranden till den andra. Efter 3 dagar började killen skaka av vad jag antar var alkoholabstinens. En hel vecka där hade jag aldrig orkat med.

4 jag träffade en annan kille på dans när jag bodde på Hammarö. Det visade sig att vi bodde bara 1 km från varandra och tycke uppstod. Han bjöd hem mig en kväll så vi skulle grilla. Han bad mig stanna och jag tänkte att visst kunde jag promenera till jobbet från honom lika väl som hemifrån för det var t.o.m. närmare. Men gissa om jag blev överraskad när han lade ”min” nyckel på bordet som jag skulle ta och när han visade mig att han fixat matlåda åt mig att ta med till jobbet. Jag kunde inte sova för han snarkade så jag trodde taket skulle lyfta men han hade inte velat ta på sig sin snarkmaskin. Efter 2 timmars skruvande i sängen puttade jag på honom och sa att jag knallar hemåt. Då började han gråta av förtvivlan och bad man att inte lämna honom. Jösses vi hade tillbringat 8 timmar tillsammans och han hade redan låtit mig flytta in!

5 jag träffade en kille efter att ha chattat. Vi hade trevligt ihop och delade intresset för att dansa. På nyårsaftonen skulle jag fira den med honom och hans barn. Han fixade med maten och jag började fundera på hur kvällen firades här. Jag märkte snart att de inte alls hade någon tradition av firande så som jag är van med på nyår. Barnen vägrade sätta sig vid bordet. De käkade vid datorn före oss. De gick i sina slitna kläder hela kvällen utan att bry sig om att det var helgfirande. När det sen var dags för middag så kliver hans x-fru in och säger att hon hade hört att jag var där och ville inte störa men hade några frågor om sjukvård som hon ville att jag skulle svara på. Hon plockade maten från formen med fingrarna och satte sig tillsammans med sin nya kille vid bordet. Det var den dejten det…

6 det hände en sak som gjorde att jag fick kontakt med en polis. Han brydde sig väldigt mycket om hur jag mådde och ringde massor av gånger. Det hela slutade med att vi bestämde träff hemma hos mig en helg. Jag hämtade honom vid tåget och han hade tagit med sig packning för att kunna stanna över helgen. När jag skulle handla mat passade han på att köpa alkohol. Vi åt och drack, var ute och promenerade och hade en trevlig kväll. Sen drack han ännu mer och blev stupfull och somnade på min soffa. Kl. 9 på söndag morgon hällde han upp ett stort glas whiskey. Vi var ute och gick en stund till och sen hem för att fixa lunch. Då ringde en väninna till mig. Då blev han otrevlig och sa att jag ljög för honom. Han spårade ut helt och var mycket svartsjuk. Jag var nykter och hade fått nog av hans beteende. Det gick långt över gränsen för min tolerans så jag satte honom på ena sidan av bordet och satte mig själv på andra sidan. Jag tittade honom rakt in i ögonen och skällde ut honom som om han inte var värd vatten. Han tittade upp från bordet och sa ”det märks att du inte är någon amatör”. Jag svarade ”Nej här finns det erfarenhet nog så det räcker till för att känna igen en alkoholist. Du har problem med spriten. Nu kör jag dig till tåget”.

Det här var några av de berättelser jag skulle kunna skriva i en bok om misslyckade dejter. Jag kan väl säga att av dessa så har jag fortfarande kontakt med en men bara som en riktigt god vän.


jag väntar inte

Jag har skrivit tidigare om en kille som missade passningen, nu kommer fortsättningen och man kan verkligen undra vad han tror om mig.

Sist vi hade kontakt med varandra var i början på januari. I går kom det en kontakt från honom på mobilen när jag jobbade. Jag kunde inte svara utan skickade ett SMS bara ”jobbar”. Då skickade han ett SMS ”OK var sugen på att dansa och endast det bästa är gott nog för mig”

Klart man blir glad men jag jobbade till 23 och sitter med foten högt och kan knappt stödja på den eftersom jag låtit en läkare skära upp ett snitt i den häromdage. Det var ett misslyckat försök att få ut en glasbit som jag haft där sedan oktober. Nu känns både glasbiten och såret så det är inte lätt att dansa med det. Inte är det någon idé att åka på dans så sent heller så jag blev tvungen att avböja förslaget. Då svarade han ”hoppas jag får återkomma”

Efter att jag funderat en stund så tänkte jag att det är lika bra att jag är uppriktig och skriver vad jag känner. Hur kan han tro att det bara är att höra av sig och tro att jag ska vara intresserad när det gått nästan 3 månader som jag fått vänta på att hans kulle höra av sig? Så jag svarade. ”Jag blir förvånad att du hör av dig nu när jag fått vänta nästan 3 månader. Om du inte har någon väldigt bra förklaring till det så vet jag inte om jag är intresserad längre. Då svarade han ”Ok jag förstår, hoppas kunna förklara

Jag svarade, ”slutar jobbet i morgon kl 17:30 och är hemma på kvällen” Nu är klockan 00:01 och jag har fortfarande inte fått någon förklaring. Undrar om den också kommer att ta 3 månader. Jag tänker inte vänta på honom. Har han inte större intresse så får det faktiskt vara.


Värdefull tid

Varje dag möter jag människor som kämpar frenetiskt med att hävda sig i livet. Det är en kamp mot klockan för att hinna allt man vill göra. Som rådgivningssjuksköterska pratar jag dagligen med småbarnsföräldrar som får panik för att de inte vill vara hemma från jobbet av rädsla för att,, ja vad är de rädda för? Att chefen inte ska befordra dem eller för att de ska missa något annat som de tror att det aldrig ska återkomma. De små liven dras iväg till dagis med Alvedon i kroppen som sänkt tempen och gjort dem pigga i förhoppning att det inte ska märkas innan det är dags att hämta dem igen.

Fler barn kommer i familjen och då har man fått en noja att alla barn måste aktiveras ihop med andra barn för annars kommer de inte utvecklas till välmående intelligenta varelser. Därför får de inte stanna hemma och sova ut, ta det lugnt ihop med mamma eller pappa och sitt lilla syskon. Barnen ska kläs på och dras iväg 5 dagar i veckan till förskolan som det så vackert heter idag i stället för dagis. De ska lämnas några timmar på samhällets bekostnad för att man har rätt till det trots att föräldrarna får föräldrapenning för att vara hemma och vara förälder åt det nyfödda barnet.

Jag fattar ärligt talat ingenting om vad det är som hänt i samhället. Föräldrarna är förvånade när deras lilla nyfödda helt plötsligt har en RS virus och måste läggas in på sjukhus med andningssvårigheter. Varför i hela fridens dagar kan man inte vara hemma med alla sina småbarn när man får ett barn till? Varför ska skattebetalarna betala barnomsorg till 3 åringar när hans förälder betalas för att vara hemma med ett syskon. Varför tillåter vi dessa syskon att vistas på dagis och sedan dra hem alla baciller till den nyfödda? Hur blev det så här? För vems skull har detta system skapats? Både barnen och föräldrarna stressas till det yttersta och sen ringer de och frågar om man kan köpa sig lite immunförsvar någonstans.

Allt var inte perfekt när mina barn var små och jag har också haft dem på dagis men det var aldrig tal om att man bara skulle vara hemma med ett av dem och lämna ifrån sig resten. Jag fick mina barn åren 80, 81, 82, 88 och 93. Jag har fått uppleva många förkylningar, influensor och kräksjukor men inte skulle jag gett avkall på min rätt att få vara hemma med dem då de var sjuka. Visst kunde det gå månader då man knappt var på jobbet men jag valde faktiskt själv att bli mamma och det innebär att man har ett ansvar under många år framför sig.

Nu kommer jag till det fantastiska. Barnen tar kanske 20 – 30 % av vår livstid beroende på hur många man får och på hur lång tid, resten av åren får vi ge åt oss själva på ett eller annat sätt. Antingen väljer man att som jag få barnen vid 20 eller så väntar man kanske tills man är 50. Oavsett vad man väljer så har man lika många år på sig att förverkliga alla de drömmar som man inte kan göra då man kanske känner sig låst som förälder. Jag är 50 nu och har då 30 år kvar på mitt konto för egentid. Den som spar han har sägs det. Det är nu jag har möjlighet att göra allt det som många unga människor idag känner sig tvingade till parallellt med sitt barnafödande. Jag skulle vilja få dem att bromsa upp lite och försöka njuta i stället av den tid de har fått med sina barn. Den tiden får de aldrig tillbaka. Och de som väntat tills de blivit 50 kan jag inte tro att de har några andra tankar än att barnen alltid ska få komma i första hand. Vid den här åldern vet man vad livet innebär och hur snabbt en klocka faktiskt går.


Min kollega Heléns vårerbjudande

Nyligen hade jag en kollega med på en danskväll. Helén har ett företag som behandlar hud med Stylage som slätar ut rynkor. Nej jag har gjort det ännu men får jag rynkor så vet jag vart jag ska gå.

Heléns Hud Just nu har hon ett vårebjudande med 15% på första injektionen.


Vårkänslor eller bara jävligt ont!

Solen värmer och det är i det närmaste barmark ute. Jag hade en ledig dag i dag och vaknade tidigt av solens stålar som fann en glipa där jag inte riktigt hade fått ihop gardinen för fönstret. Det kändes fint att vakna och veta att jag skulle få njuta av en ledig skön vårdag.

När jag hällt upp kaffet så slog det mig att jag har bestämt inte alls några lediga dagar utan då brukar det finnas något möte eller liknande i min agenda. Jag undrade just vad det skulle vara som jag nu hade råkat glömma. När jag satt där med morgonkaffet så kom jag på att det kanske var just idag som jag bokat en tid på vårdcentralen för att få hjälp med att plocka ut en glasbit i trampdynan som suttit där sedan i oktober då jag fyllde 50. Den lapp jag skrivit upp tiden på var borta så jag ringde till vårdcentralen (hade naturligtvis inte deras hemliga nummer i huvudet som jag ringer på i tjänsten). Jag satt i kö en stund och Kerstin svarade klockan kvart i nio. Jo du ska vara kl. 9 sa hon. ”Skit” blev mitt svar då kommer jag. Där satt jag oklädd och nyss uppstigen ur sängen.

Medan jag svalde kaffet hoppade jag in i duschen och fuskade så att det i alla fall blev en ren fot! Torkade mig snabbt och på med kläderna. Tur att vårdcentralen ligger i huset snett emot. Jag var på plats kl. 08.58 och hörde hur Ulrika frågade efter mig när jag satt i kassan. Det blev ingen lång väntan där utan raka vägen in i ett behandlingsrum

En glasbit i foten är inget vidare att ha och faktiskt inget vidare att försöka ta bort heller. Det är i det närmaste omöjligt att hitta den. Jag fick bita i handen när läkaren bedövade. Men sen var det lugnt. Bara att ligga där och fundera på hur det går. Syster nummer 3 Solveig som jag hade kontakt med där är liksom de andra f.d. kollegor till mig. På den här vårdcentralen jobbar en till gammal arbetskamrat Kicki. Det blir som oftast en hel del prat om annat än det man kommer dit för att göra. Det kändes bra idag för det är verkligen inte kul att bli skuren i foten. Det var inte heller särskilt roligt att gå därifrån och veta att läkaren inte hitta någon glasbit. Det blir ett nytt besök till röntgen och kirurgen i stället. Hoppas att jag får det gjort innan sommarsemestern. Det ska bli skönt att kunna gå långt igen och att dansa en hel kväll utan att få ont i foten.

Nu har jag intagit högläge med foten och ska vara lite försiktig med den några dagar så såret läker. Det är sytt och omplåstrat men med lite piller så känns det helt ok. Tur att jag jobbar i helgen för då håller jag mig stilla.


den 4/4 är jag med i TV 4 plus - Trinny och Susannah

Information på TV4 om programmet som jag kommer att vara med i. Karlstad sänds som del 2 den 4/4 kl 21:00.


Trinny och Susannah stylar om Sverige

Säsongsstart för Trinny & Susannah stylar om Sverige

Måndag 28 mars 2011 21:00

Lördag 02 april 2011 19:00 (R)

Programstart. Del 1 av 8. Trinny och Susannah börjar sin makeover-resa i Lund där de träffar tio personer. Bland andra möter de lärarstudenten Linus som klär sig i färgglada second hand-fynd, 32-åriga Michelle som drömmer om en sexigare stil och 54-åriga Yvonne som har tappat självkänslan efter en bröstcanceroperation. Alla får de hjälp till en stilmässig nystart.

I det första avsnittet av Trinny & Susannah stylar om Sverige har stilpoliserna Trinny och Susannah landat i Sverige och Lund för att styla om tio personer som är i stort behov av en stilmässig nystart. Bland annat träffar de Yvonne som efter sin bröstcancer ogärna klär sig i urringade kläder.

Trinny & Susannah stylar om Sverige startar i Lund. Stilpoliserna ska i kvällens program göra om tio personer som behöver en nystart.

Den brittiska duon träffar bland andra Linus, 26 år. Han är lärarstudenten som klär sig i färglada kläder han fyndat köpt billigt i secondhandbutiker. 

De träffar även Michelle, 32 år. Hon drömmer om att klä sig lite sexigare men i själva verket går hon mest omkring i slitna jeans och gympaskor när hon går ut på krogen med sina väninnor.

Petra, 38 år, behöver också hjälp med att hitta en ny stil. Hon har genomgått en gastric bypassoperation och gått ner över 60 kg på ett år. Nu behöver hon hjälp med att hitta sitt nya jag och sluta gömma sig i för stora kläder.

Yvonne, 54 år, vågar efter sin bröstcancer inte klä sig i tighta eller urringade kläder. Trinny och Susannah ser det som sitt uppdrag att hjälpa Yvonne att hitta tillbaka till sin kvinnlighet.

På vägen mot att hitta sitt nya jag blir det inte bara prat om kläder, smink och hår utan dagen kantas också av glädje, tårar och samtal om kroppen och självkänsla.

Del 1 av 8.
Trinny och Susannah stylar om Sverige är en svensk livsstilsserie från 2011 som sänds i åtta delar.

Stylisterna och stilexperterna Trinny Woodall och Susannah Constantine har gjort sig kända för sitt rättframma sätt, men också för sin förmåga att få människor att känna sig vackra utifrån sina egna förutsättningar. I vår är det dags för stylistduon att äntligen besöka Sverige och förvandla svenska kvinnor och män till sina allra snyggaste jag.

I varje program besöker Trinny och Susannah en svensk stad för att ge tolv personer chansen till en stilmässig nystart. Städerna som besöks är Falun, Lund, Malmö, Stockholm, Göteborg, Karlstad och Borås. Tonvikten ligger vid att göra det bästa av personernas egna förutsättningar. När kläder, smink och hår är på plats avslutas varje program med en modevisning inför publik.


Om Trinny och Susannah

De slog igenom 2001 i programmet What not to wear i BBC. I programmet, som även sänts i svensk tv under namnet Stilpoliserna, blev de snabbt vitt omtalade, men också omtyckta för sitt frispråkiga och okonventionella sätt att ta sig an sina makeover-objekt.

Sedan dess har de gjort ett flertal andra tv-produktioner bland annat Trinny & Susannah undress och Trinny & Susanna undress the nation, skrivit ett flertal böcker om stil samt varit makeover-experter hos Oprah Winfrey bland mycket annat.

Episodguide

Fler avsnitt


Stylad i går på danskvällen

Nu var det dags att möta publiken i går på folketshus. Många var nyfikna på hur jag ser ut nu efter att jag blivit stylad så jag försökte så gott jag kunde att leva upp till mitt nya jag. Maria i Blender tog ett foto på mig när jag gick förbi scenen. Med på bilden är även min systerdotter Therese.


paket från Trinny och Susannah

Vad glad jag blev idag när det ringde på dörren. där stod brevbäraren med posten och han hade ett mjukt kuvert som han tydligen inte vågade stoppa ner i brevinkastet. När jag öppnade detta så blev jag riktigt glad. där i låg den BH och de örhängen som jag bar på TV inspelningen av Trinny och Susannah. Det fanns inget meddelande i brevet men jag vet ju vart det kommer ifrån. En liten extra gåva från produktionsbolaget Mastiff som tack för min medverkan.


Fnitter och romantik

Jag har inte hunnit uppdatera bloggen så mycket de sista dagarna för jobbet har kallat på mig. Men det har varit trevligt att gå dit. I går kväll satt 2 kollegor i rummet bredvid och småskrattade länge innan det var dags för dem att gå hem och ta helgen. Det märktes att stämningen ökade lite ju längre fram på dagen man kom. Vi har en förmåga att börja tänka helg redan efter lunch. Det är som att man redan har ena benet utanför dörren.

I dag var det ännu en dag med härlig stämning, solen strålade in genom fönstren och det värmde skönt. Det är när den här tiden kommer som jag brukar börja längta efter kärleken. Den där härliga förälskelsen som får hela kroppen att pirra. Nu var det länge sedan men jag vet hur det är att rätt som det är så slår den bara ner som en blixt från klar himmel. Jo jag kunde nog känna den där känslan lite idag när solen värmde mig men det är klart att det hade ju varit bra att fokusera den på en person i stället.

I morgon ska jag vara arrangör för en danskväll. Jag trivs verkligen med detta och driver det som egenföretagare. Jag var på plats i kväll och ställde i ordning i lokalen. Nu är det bara att ta emot bandet och fixa lite våfflor till middag. Sen ska jag försöka få ordning på håret och makeup med samma färger som jag fick använda på stylingen med Trinny och Susannah. Hopps att stamgästerna ser att jag förändrats lite och att  de gillar det.


vårkänslor?

hur ska man kunna känna vårkänslor när det kommit närmare en dm snö i natt och snöplogarna kör runt som galningar utenför? Fattade vad det var när jag hörde hur det skrapade i marken så väggarna skakade. Men jag har tur som i alla fall slipper skotta. Det får min hyresvärd ta hand om.

Dags att sätta igång med dagens aktiviteter. Jobb, fixa växelkassa till på söndag. Vad kvällen har att erbjuda vet jag inte än.

långväga gäster

Jag och sonen har tagit oss lite extra vilotimmar så här i slutet på veckan men det var inte frivilligt. Lite ohälsa satte käppar i hjulen för oss men vi fick vara hemma och ta hand om varandra i dag i stället. Nu känner jag mig redo igen för några nya utmaningar på jobbet. Det är lite synd om grabben att han är sjuk just nu för pappan kommer på besök i stan i helgen. Det är inte så ofta de ses för man kan inte direkt veckopendla mellan Panama och Sverige och det är där hans far håller till. Han ville väl hit nu när barnbarnet fyllt 1 år. Sist han såg honom var på dopet i somras.

I morgon är det exakt lika lång dag som natt. Jasg kollade solens upp och nedgång den här veckan och den går upp 06:18 och ner 18:18. då ska man väl hinna med att få lite sol av dygnets alla timmar. Men det har spåtts snö i natt upp till en dm. Det har jag sett nog av tycker jag. En lång härlig vår med massor av känslor är vad jag vill ha just nu. Krokusen blommar utanför mitt jobb så det är väl ändå ett gott vårtecken.


Premiär den 28 mars för Trinny och Susannah stylar om sverigeTV 4 har nu lagt ut presentationen om denna serie med Trinny och Susannah stylar om sverige.

där var Alexander Ryback

Jag har fått ett brev idag från en av de andra kvinnorna som var med på stylingen. Hon hade skrivit ut ett gammalt hederligt pappersfoto och skckat till mig. Det här var kul tycker jag. Men jösses vad snabbt man vänjer sig vid sin nya look. Det här var den sista dagen före stylingen och i hotellets lobby fick jag se Alexander Ryback. Detta ögonblick förevigades och här är resultatet. Mitt flin var inte det vackraste hehe..Jag önskade honom lycka till men det hjälpte tyvärr inte. i fredags fick han lämna tävlingen Let´s Dance. Men han blev kvar längre än jag trodde från början. Han kom igång bra i slutet.


Gillar inte

Jag är van att ta ansvar för de kontakter jag tar. Om någon säger att han/hon vill lära känna mig och vi delar telefonnummer så brukar jag tro att det ligger något seriöst intresse bakom denna första kontakt. Detta gäller både affärskontakter med mitt föetag eller någon person som vill lära känna mig som vän eller kanske t.o.m. utveckla en framtida relation med. jag förvånas över hur folk tar det så lättsamt och ioansvarslöst.

före jul träffade jag en man på dans, det var lite alkohol med men vi har setts flera gånger innan och han började nu visa intresse för mig. Kul tänkt jag som började känna mig en aning ensam. Han ville dra mig hem på natten men det är inte riktigt min stil. Vi växlade telefonnummer och jag lovade höra av mig så att vi skulle kunna träffas och lära känna varandra. Dagen efter ringde jag honom och tackade för trevligt sällskap kvällen innan. Han blev glad men verkade förvånad att jag faktiskt hörde av mig. vi konstaterade båda två att vi gärna ville lära känna varandra mer men att det var väldigt dåligt med tid under jul och storhelgerna så jag sa att vi hör av oss efter dessa. jag hörde inget från honom så vi hade en liten konverstaion via sms som jag startade.

Han är fotbollsintresserad så jag tog till vad jag tror kan vara hans språk. så här skrev jag " Jag skickade en passning till dig för några dagar sedan med en fråga om att fika när och om du har tid och lust. Du tog passningen snabbt med ett OK. Det kommer dock ingen retur som jag väntat mig. Du hittar kanske inte någon lucka :/ eller så är jag kanske inte med i matchen längre.

Efeter några timmar ringde han. då sa han att han har dåligt med tid för att träffas på grund av sitt engagemang med sporten. Men han ville gärna träffas när vi har tid så vi kan höra av oss när vi har lust.

Jag har kontaktat honom nu 3 gånger och fått samma svar varje gång, Jag vill gärna träffa och lära känna dig när vi har tid, vi hör av oss. Det är ju det jag gjort! jag tycker nog att han missade denna passning rejält. 

I dag ska jag kanske prata dans med någon som har erfarenhet av detta. Efter en massa mailkonversation så bestämdes förra veckan att vi skulle ses en kväll den här veckan och ta en öl. Han hade tid och jag föreslig den här kvällen och frågade när och vart vi ska ses. Klockan är nu 9.57 och jag har fortfarande inte fått svar på mailet trots att jag skickat ännu ett mail.

Vad är det med folk som inte hör av sig? Vill man eller inte är frågan. Min tid är lika dyrbar som alla andras så jag gillar inte när de låter mig vänta på svar. Jag kanske vill göra något annat. Mitt liv har startat nu efter 50 och jag tänker inte låta andra människor påverka mitt liv negativt.

Om en timme träffar jag pressen för ett reportage om Trinny och Susannah stylar Sverige. Det ska bli trevligt. Karlskoga kuriren ska ha med detta i deras modenummer nästa vecka.

nu var det Hjul igen

I eftermiddags var jag och firade Ville, mitt enda barnbarn som fyller 1 år idag. Vi hade pratat lite hans mamma och jag tidigare om vad han kunde tänkas behöva i present. Jag vet hur det var när mina växte upp att små barn ska ha stora paket och stora ska ha små pillriga saker. Jag funderade en del på en stor traktor med släp. Vi pratade också om det var något praktiskt som kunde behövas. Då jag var där sist så konkade han runt på min handväska hela tiden. Jag hade fått några idéer och med dessa skulle jag försöka hitta några lämpliga presenter.

Jag började med att gå ut i leksaksaffärerna här men konstaterade att traktorekipaget kostade över 1000:- och det tycker jag är lite i överkant. Jag satsade då i stället på att köpa en praktisk stor present på Blocket. en begagnad sulky som jag vet att de är oerhört praktiska att ha med sig i stället för den stora kärran när man ska ut på en snabbtur bara. jag använde det väldigt mycket till mina barn när de var små.  

I en annan butik fanns det något däremot som jag bara var tvungen att ge honom. Nu var det meningen att jag skulle ta kort på honom och denna men av olika anledningar blev det inte så idag. Jag får berätta i stället. Jag köpte en liten grön väska, en sån som man knäpper med ett spänne och bär i ett handdtag. Det här är en klassisk modell som jag tror nästan varenda unge växt upp med. När jag köpte en sån till min son Ola då han var liten så hade jag ett fosterbarn Carolina boendes hos mig. Hon blev så avundsjuk att hon bara skulle ha en sån till varje pris. Samma dag som hon skulle resa med ett tåg till en skolkonferrens så bad hon fosterpappan att stanna vid leksaksaffären. Han gjode så och missade tåget bara för att hon tvungen att köpa en sådan där barnväska. Kul med minnen från den här unga damen som alltid hade så många egna idéer. Det har hon än i dag. Hon var med till Stockholm när jag stylades så här ser hon ut idag.Ville hade hunnit bli trött när jag kom dit så han var med och åt tårta sedan somnade han som en slagen hjälte. Han hade fått en massa presenter på hjul som stod uppradade i hallen. En trehjuling, en stor bil som man sitter på och sulkyn. Hoppas han får kul med sina presenter när han vaknar.


Varför betala för 1 års medlemskap på en dejtingsite

Det var mycket länge sedan jag var aktiv på nätet för att hitta någon att dejta. De sidor jag besökte då finns inte kvar längre så jag började söka efter nya. Då fick jag se att det ska betalas medlemskap för att man ska få skicka meddelanden till de man hittar. Det kan ju vara seriöst och bra för då vet man ju att det ändå finns ett visst intresse från den som är med där. Men nu kommer den stora frågan, varför har de en tabell med olika avgifter för 1 mån, 2 mån, upp till 1 år. Om jag går med i en sida så hoppas man väl att kunna hitta de där som man vill dejta snabbare än så. Jag ser det som ett dåligt betyg för den siten att göra reklam att man kanske tyvärr inte lyckas så bra så det är lika bra att du löser medlemskap i ett år.


farmorhjärtat klappar för Ville på 1 årsdagen 13 mars

Den här helgen fyller mitt älskade barnbarn Ville 1 år. Här kan man se honom i hans mammas blogg.  
Jag fattar inte att tiden gått så fort. Han springer omkring och busar hela dagarna. I morgon ska jag gratta honom. Jag har svårt för att köpa presenter men har lyckats hitta 2 saker. Bilder kommer i morgon, det måste ju få vara hemligt.

Nu ska jag snart jobba och har lyckats pussla ihop det så jag är bara ledig en dag per vecka nu ett tag. Det blev så för att jag inte kunde ta semester utan var tvungen att byta turer med andra för att kunna vara med i Stockholm på Trinny och Susannah stylar om sverige. Nu är det sista chansen för de som vill sitta med i publiken. I kväll och i morgon spelas de sista avsnitten in och det är Stockholm och Borlänge som får 10 personer var omstylade i helgen. Hade jag varit där så hade jag gärna suttit med en gång och kollat också. Det var så trevliga killar som jobbade där. Jag borde ju ha kollat in speciellt en av dem lite närmare men vem tänkte på det när man hade huvudet fullt av frisörer och makupartists hela dagen. Men det är klart att han kollade ju in mig hela dagen så gillade han vad han såg så vet han ju vem jag är :)

Idag har morgontimmarna sprungit iväg som vanligt. Jag som trodde jag skulle hinna göra massor idag. Fick äverlåta tvättiden till sonen. Han var mer i behov av rena kläder än vad jag var. Har ryckt upp honom nu från sin skönhetssömn. Den killen kommer förbli det vackraste tror jag som sover så mycket. Hur är det möjligt?


dagens nya topp


En top från Faust också köpt Jakobine Boutiq i går. Denna känns helt uderbar och varm. 200:-

outfit 9 mars

Nu undrar ni säkert vart bloggen från catwalken tagit vägen. Den är skriven man jag vill hålla lite på det tills premiären av programmet närmar sig. Det blir lite roligare då.

Jag fortsätter nu att blogga om vad jag tagit med mig för trevligt av denna styling. Men inspiration och nytänkande med färger så gav jag mig ut igår och shoppade lite nytt. Det blev en ny topp Mongul köpt på Jakobine Boutiq i Kristinehamn, 300:-


8 mars, Styling i filmhuset på gärdet

Det här blir en lång blogg för jag vill berätta om min fantastiska dag i filmhuset på Gärdet i Stockholm.

Alla som känner mig vet hur pigg jag är kl. 05:30 på morgonen. Ni som däremot inte gör det ska jag berätta för att jag brukar vara halvdöd. Före 11 kaffet är det inte så stor idé att försöka få mig att le. Jag skulle hinna duscha, packa klart på en timme. Upp kommer jag alltid men det var en usel start denna dag. Min mage var inte med mig. Efter några dagar med feber och ont i halsen tidigare så hade detta lilla virus lyckats vandra vidare ner till magen. Det startade med magknip efter ett glas juice och en macka. Dessutom så hade jag fortfarande rikliga blödningar och hade lyckats blöda ner halva hotellsängen. Migränen kom som ett brev på posten och dagens första dos med migränmedicinen hade jag hunnit ta redan på natten. Tur var väl det för annars hade jag nog kräkts också.  Jag började bli riktigt orolig för hur denna dag skulle gå. Taxin hämtade upp oss på hotellet klockan 07:15 och då hade jag redan hunnit vara på toa 4 gånger. Jag var helt tom i magen och fruktansvärt trött.

Vi var framme vid filmhuset och visades den korridor där vi skulle förvara våra väskor och ytterkläder under hela dagen. Alla jobbade febrilt med förberedelser. Sen startade det ena momentet efter det andra. Först var det fotografering i våra gamla kläder. Vi skulle ha samma på oss som vi hade då vi mötte Trinny och Susannah i karlstad. När detta var klart så skulle vi in på något som kallas fitting. Det var provning av kläder för att vi skulle få rätt storlekar. Först blev jag tilldelad ett par Magic pants det är ett par underbyxor som liknar cykelbyxor men är väldigt tighta så att man verkligen drar in allt som går. Vi fick inte se resten av provningen utan de satte på oss ögonbindel. Jag började verkligen undra vad det skulle bli när de var 3 personer som fick ta i för att knäppa ett par byxor på mig. Jag försökte protestera men de gav sig inte. Sedan fick jag på mig en kort klänning som slutade vid Vagnhärad, stationen före Trosa. Jag tänkte att det här blir säkert riktigt sexigt. Det var ju vad jag bett om så det är väl bara att bita i det sura äpplet och låta dem hållas.

När alla var klara med fittingen var det dags för oss att samlas inne i studion för då startade filminspelningen med Trinny och Susannah. Vi fick stå i en halvcirkel och så plockade de fram en i taget. När de berättade vad de skulle göra med oss så fick vi hålla för öronen. Alla andra visste vad man skulle få för styling men man visste det inte själv. Sen startade allt. Vi fick inte gå ut utan att tala om för Frida som hela tiden höll i allt. Inga speglar fanns och vi fick be om lov att få gå på toaletten och då följde de med till dörren för att kolla så vi inte försvann.

I många timmar fick vi vår styling. Mig satte de i frisörstolen direkt och där var jag inte klar innan kl. 15. Först gjorde en färgning som måste ha varit en blekning för den satt i väldigt länge. När det var klart satte de i en ny färg i en massa aluminiumfolie bitar över hela skallen. Jag lyckades få lov att gå på toa med håret vackert uppsatt och ena kamerakillen var snäll och tyckte att jag verkligen hade blivit vacker. Han skulle ha velat använda mig som kameralänk sa han. De var väldigt trevliga och hade massor med humor hela tiden. Det var lätt att jobba med dem.

Jag lovar att det var gott med lite mat då jag äntligen var klar med mitt hår. Jag hade under hela dagen där hunnit på i mig ett glas saft och en kopp kaffe. De såg att jag började bli skakig och kom in i studion med lite paj åt mig. Det var minst sagt välbehövligt då.

Sedan blev det sminkning och här såg man mer av vad de använde för färger. Jag fick lära mig vad jag passade i och har alltid använt färger som jag inte alls skulle ha. Nu fick jag hjälp att sminka så det lyfte fram mina ögon. Läpparna valde de också en ny glans på.

Vi fick med oss hem en påse från Maybelline med några av de produkter som passade för oss.
Ögonskugga färg 337
Läppgland nr 130
Nagellack nr 261


Till sist var det dags för att prova ut kläder. Vi hade delats upp i 2 grupper och jag blev stylad av Susannah. Hon hjälpte mig att välja kläder för catwalken. Jag hade hela tiden trott att vi skulle få ha de kläder som de provade på oss med ögonbindel. Så var det inte alls utan jag fick prova några klänningar och den sista hon plockade fram åt mig var en underbart vacker långklänning. Den fick sys om lite så den passade. Skorna var ett par beiga med både platå och hög klack. Jag ska visa mina ben och använda klänning med armarna bara. För att bära upp klänningen snyggt visade hon mig mycket hur jag skulle stäcka på mig och tänka på hållningen. Jag tror vi var helt överens i alla utom skorna. Den modellen skulle jag aldrig köpa. De var dessutom mycket svåra för mig att gå i.

Nu var det strax klart med hela stylningen och jag var mycket nyfiken givetvis på hur jag såg ut. Vi hade fortfarande inte fått se och alla var nervösa inför catwalken där våra nära och kära satt och väntade på att vi skulle komma fram och visa oss. Jag hade börjat må bra igen och nu kändes det som att jag har välden framför mina fötter, nu var det snart dags att få visa upp mitt nya jag för publiken, svenska folket i TV och inte minst för mig själv. Hur skulle reaktionen bli?


Vad kan Trinny och Susannah göra för mig?

Trinny och Susannah stylar om Sverige och jag är en av dem som haffades på stan i Karlstad. De hade lovat ge mig en styling för att bli sexig. Att vara 50 år och singel är inte det lättaste. Vem vill dejta någon som fött 5 barn och alltid jobbar sig trött så påsarna hänger under ögonen. Nu skulle de hjälpa mig att locka fram det som männen vill se hos mig. Efter många års dejtande så har jag insett att det inte finns något som jag lyckas fånga blickarna med längre än möjligen några timmar. Det funkar fint att tända elden på PRO danser och hos raggarsugna män ute på krogen. Med onödigt mycket alkohol eller potensstimulerande läkemedel har jag lyckats bra,,, men det vore mycket trevligare om det lyckades många gånger med samma kille och då menar jag inte nödvändigtvis samma dag.

Något verkar saknas för även om männen jag dejtat lever som singlar, säger att de vill träffa mig, de vet vem jag är, våra träffar har varit bra och välplanerade så är det snopet att bli visad på dörren efter frukost och aldrig mer inviterad till en ny dejt. Jag förstår att det handlat om sexuell tillfredsställelse med någon som man kan lita på. Det har varit fina möten som vi båda längtat efter. Men när trofén vunnits efter hård kamp om att vinna mina känslor så vaknar jag upp till verkligheten dagen efter. Killen attraheras inte av mig längre och ber mig stanna kvar eller komma tillbaka igen. Att ständigt inse att man duger till att höra av sig till vid behov får mig att känna mig som en tablett Viagra. Den fungerar tills den är förverkad efter natten. Förhoppningvis så plockar han fram sin lilla ask igen från byrålådan när han får tid igen för ett möte på hans villkor. Nu är detta lagt till handlingarna och mitt nya liv har just startat.

Min förhoppning är att bli hjälpt att kunna visa mig som en sexig kvinna som någon skulle vilja bli glad av att vakna tillsammans med och känna sig glad över. Jag vill att han ska gilla att se mig hela dagen även med kläderna på. En man som bryr sig om att uppvakta mig och ger mig sin uppmärksamhet är värd att göra sig fin och sexig för. Jag blir ju själv glad om den jag träffar bryr sig om hur han ser ut för min skull. Den killen jag dejtar ska inte behöva skämmas över att gå på stan tillsammans med mig.


Måndag kväll i Stockholm

Vad gör man en kväll innan det är dags att genomgå en styling av Trinny och Susannah? Tåget anlände Stockholms station kl. 22 och min syster Lena som nyss flyttat dit igen mötte upp oss. Tack syrran och lycka till med ditt nya jobb på Taxi 020.Vi stuvade in bilen full och lät henne ta oss till Clarion hotel på söder. Jag hade blivit hungrig så det smakade fint med en öl och macka. Det fanns en bar med hyllor högt upp efter väggen och en stege för bartendern att klättra på när man skulle ha något på de övre hyllorna. Jag kunde inte hjälpa det men plötsligt blev jag väldigt sugen på en likör 43 till kaffet. Man måste ju få ta chansen att se när killen klättrar på väggen för att få servera mig lite likör. Men det var inget som imponerade så jag klarade mig fint med en stegklättring denna kväll.

Efter en stund ser vi två killar komma in och gå fram till incheckningsdisken. Någon säger att där kom Alexander från Let´s Dance. Jag kunde inte se på så långt håll så jag var tvungen att gå fram och kolla. Jag frågade om det inte var Alexander och jo men visst var det lilla norska Ryback som var där stressad för att ge sig ut igen. Han har det inte lätt nu att träna in bugg den här veckan. Det borde jag ha erbjudit mig att hjälpa honom med. En liten lyckokram fick han i alla fall. Syrran fick tag på en kamera men tyvärr inte min. Den bilden lär jag väl aldrig få tag på.

Kvällen slutade sent men jag somnade som en stock efter en lång intensiv dag.


Resan till Stockholm

Jag slutade jobbet kl 18:15 och promenerade direkt till järnvägsstationen. Tåget med de andra kvinnorna från Karlstad skulle gå 19.19 så jag hade gått om tid på mig. jag gick in i vänthallen och där var det en ensam man med rullator. Han började ställa frågor till mig på ett sätt som jag upplevde påträngande och jobbigt. "Vad tycker damen om att ungarna har tömt papperkorgarna på golvet här?" Får jag fråga vad damen tycker eller är det besvärande att jag ställer frågor?" så här höll det på en stund högt och ljudligt med kraftig stämma och några fler personer började komma in i vänthallen. jag funderade på om jag skulle gå ut i stället och slippa konfronteras med honom men det blåste småspik ute och han gjode ju inget annat än att prat så det kunde jag väl försöka stå ut med en halvtimma. Men så plötsligt så fångar han mitt intresse. Han börjar prata om musik, harmonier, toner och termer som fick mig att förstå att det här en någon som har stora kunskaper inom detta område. Jag började konversera med honom om musik och han verkade bli oerhört glad att någon ville prata med honom. Sen säger han "Jag vill inte skryta men jag är ev de bästa dragpelarna" Han heter Jonny Gullbo och har gjort massoe med musik. Nu har jag hittat en presentation av honom och här finns det en del att lyssna på. Han sa att han brukar ofta råka ut för att träffa människor som han känner att det är något speciellt med och som det finns en anledning till att prata med och just så hade han kännt för mig. Jag var tvungen att berätta för honom att exakt så brukar det vara för för mig också. Jag kan börja prata med en okänd människa vart som helst bara för att jag känner att jag måste göra det och då visar det sig att vi har något gemensamt. Den här mannen vet jag inte vad det var han kände och jag var nog för stressad för att fånga upp ögonblicket för jag fick inte den där aha upplevelsen den här gången men jag tror att det fanns någon anledning.

På tåget hade de andra kvinnorna samlats och när jag kom ombord så korkade vi upp vinet och skålade för vår gemensamma resa som skulle ta oss till Stockholm för att bli stylade. Nu var vi på väg.

om 5,5 timme är jag på väg

Egentligen så är jag redan halvvägs till stylingen i stockholm. alla förberedelserna är avklarade och nu är det bara 4,5 timme kvar på jobbet. Sen en lugn promenad till tåget. Jag får inte glömma vinet som står på kylning. Jobbet går fint idag trots att det rineg väldigt mycket. Jag sitter och svarar i telefon på sjukvårdsrådgivningen och den här tiden på året är den som flest är sjuka. Influensa och magsjuka härjar i hela landet. Jag svarar "bara" för Stockholm, värmland och sörmland. Dags att jobba på lite igen.

Nya kontakter och lite försmak

Facebook är trevligt för där får man veta massor som man inte skulle annars. I gruppen Trinny och Susannah stylar om sverige  fann jag en kvinna som varit med redan då de stylade i Malmö. Nyfiken som jag är så messade jag henne om hur hon hade haft det och fick lite info omhur det hela hade gått till. Jag konstaterade även att denna kvinna hade bilder i sitt album från dansbandsveckan i Malung. Kunde ju inte låta bli att fråga henne om detta eftersom jag också varit dit några gånger. Det visade sig att vi är inom nöjesbranchen båda två så nu har vi addat varandra på facebook. Det finns en film nu som en liten trailer från serien där de vill locka folk att komma till Vällingby på stylingen där. Här kan du se filmen.


Kuttersmycke - för vem?

Har läst en artikel av Elise Claeson på Aftonbladet om hur kvinnor vill klä sig som kvinnor. Det var intressant att läsa hur vi klär oss för att inte se ut som kuttersmycken på våra arbetsplatser. vi klär oss manligt för att hamna i samma status som männen. Att vara kvinligt klädd skulle betyda att man underordnar sig.

Nu börjar jga fundera på hur jag själv tänker. Det är klart att man vid 50 års ålder har uppnått en mognad och medvetenhet om vilka reaktioner det blir från omgivningen beroende på hur man ser ut. Jag kan välja vem jag vill vara i olika situationer men det här är svårt. Jag har sällan lust att lägga ner någon viktig tid på att "Göra om mig" inför alla möten jag ställs inför med olika människor. Det är bättre för mig att hitta min stil som jag trivs att leva med. För det viktigaste av allt är att om jag tycker om att se på mig själv så kommer även den jag möter att göra det.

fylld av glädje att möta resten av livet


Välkommen till min nya blogg.

Äntligen har livet börjat! jag har en annan blogg där jag skriver om dans men nu är det dags att skriva om min personliga utveckling. Det passar bättre i en helt ny blogg. Livet har fått en helt ny vändning och det ska jag skriva om i den här bloggen. Att fylla 50 kan vara i det närmaste en skräckupplevelse för många. För mig är detta den bästa tiden hittils i mitt liv. Äntligen har jag tid att göra det jag drömt om i hela mitt liv. Jag kan ta mig tid att träffa nya människor som jag vill lära känna. Det kommer en tid när jag ska satsa på att göra mig själv rättvisa inte bara på det mentala planet utan även genom att förstärka de bra yttre egenskaperna. Jag kommer få hjälp med det nästa vecka. På tisdag far jag till Stockholm och låter mig stylas av de världskända stilpoliserna Trinny och Susannah. Spänningen stiger och jag ska blogga om vad som händer där har jag tänkt.

RSS 2.0