cykelreparation

Jag borde väl skriva lite oftare. Inser att det blir så mycket att skriva om när jag inte uppdaterar så ofta. När jag skrev mitt förra inlägg så höll jag på med att reparera en cykel. Den fann jag på en auktion där man sålde ut kvaglömda cyklar i en bostadsrättsförening. de som inte såldes där skulle köras till tippen. Polisen hade godkänt försäljningen som de hade bett om redan i fjol. Nu var det dags och jag fick veta detta av min chef. Min gamla cykel mådde inte så bra efter alla år och en vurpa för läng sedan spräckte både styrstången och min arm :( Jag har nästan aldrig cyklat efter detta men tänkte att det blir aldrig för sent att börja om.

när jag kom dit såg jag en lång rad med uppställda cyklar. De flesta var i dåligt skick men en som stod längst åt höger var riktigt fin. Jag tänkte att det blir väl till att vänta tills den sista ska utropas då för den ville jag ha. Döm om min förvåning när de började från det hållet. Jag gjorde en snabb affär och fick den för endast 100:- Det var punktering på båda däcken. Ett cykellås skulle jag ochs bli tvungen att få upp. Jag hängde cykeln på cykelstället och for till äldsta sonen som hjälpte mig att såga loss låset med någon elektrisk rondell. Det blixtrade och dundrade lite sen var det problemet löst. Sen blev cykel ståendes någon vecka i mitt trapphus. Nu var det dags att göra den klar.

På COOP hittade jag vad som behövdes. jag har aldrig gjort detta tidigare så det blev en utmaning att först Plocka isär och sedan få på 2 nya däck och slängar. Tur att jag inte gjort manikyr nyss.
Efter mycket lärdom blev jag klar. 2 nya hål lyckades jag göra på nya slangen då jag skulle sätta tillbaka hjulet. nu har jag lärt mig kränga däck :) tvättad och klar står den här nu min lilla Tiger. Det gick  på ca 450 :- och ja ärligt talat har jag inte kunnat räkna ut än hur många växlar det är. Hittar fler hela tiden hehe..
vecka 23 del 2

På gröna lund var det massor av folk, det var skolavslutning i Stockholm så många hade tagit sig dit denna eftermiddag för att fira att sommarlovet börjat. Det var dessutom en strålande kväll med sol och värme. Där finns en krog som heter Tyrolen och det är där man bokar bord om det är företagsfest eller liknande. De värmer upp på en inhägnad utomhus först. Här kan vi i sommar se Arvingarna uppträda ofta. Jag skulle köra bil hem så något starkare än kaffe var inte att tänka på men det fanns en del som hade börjat festa tidigt. här roar de sig på första parkett framför bandet.

Jag för min del tyckte att det var skönt att bara sitta ner en stund efter en lång dag på stan. Det passade mig utmärkt innan dansen skulle börja. Arvingarna var trevliga att lyssna på.


Jag tackade för en trevlig stund.

Efter en timmes väntan och intag av en stor hamburgertallrik så var det dags för dans med Barbados. Det var passande med dessa båda Göteborgsband samtidigt i Stockholm. Jag hade ett litet problem bara. Efter en hel dag ute och med sol så köndes det som att jag skulle velat hoppa in i en dusch. Jag var inte alls sugen längre på att dansa för nu stank jag och den lilla raggartvätt jag lyckades genomföra på en toalett inne poå Grönan var inte alls tillräcklig. Kerstin blev glad att jag kollade med henne om hon kunde komma så hon anslöt sig lagom till dansen skulle starta kl 19. Det var tur för annars hade jag nog valt att åka hem i stället. Jag har tidigare varit besviken på det här bandet och framförallt deras nya unga sångare Björn. de tidigare gångerna jag hört honom så har inte tonerna suttit där de ska och då blir jag kinkig. Jag hade inga höga förväntningar denna kväll heller men tänkte att jag brukar alltid ge folk en, två, tre eller fler chanser innan jag dömer ut någon helt. så nu var det dags igen. När dansen körde igång var jag proppmätt och satte mig en stund och pratade med Kerstin. då kom en man och bjöd upp. vi började med en fox som jag tycker var bra. Han gillade det också så sa han att han ville prova bugg med mig också. När vi dansat en halv låt sa han att han tyckte det var omöjligt att känna av hur jag dansar. Jag sa att jag i alla fall försöker dansa som han för och jag hade inga problem så jag vet inte vad han var missnöjd med. när dansen var slut så sa han att "musiken var i alla fall bra". Jag tappade nästan hakan för så brukar inte vänliga män uppföra sig. jag berättade detta för Kerstin som dansar mycker däromkring. Hon berättade då att den där mannen är otrevlig mot alla så vägrar dansa med honom. Tack och lov att hon visste det för annars hade mitt självförtroende sänkts betydligt.

Grabbarna i Barbados gjorde ett bra jobb. Tim på trummorna var ny där för mig. Jag har lite dålig koll på om han börjat i bandet eler vikarierar. Han spelade i alla fall bra. Sist jag hörde honom tror jag att han spelade i Date.


här ser vi en glad Peter, han ska vara glas för han är en av 3 nominerade till en åtråvärd Guldklave i år.


och Björn då! Han är inte bara söt han har lärt sig sjunga också :) Nu var jag riktigt nöjd med både honom och hela bandet. Det här var i bättre klass än vad jag hört dem på mycket länge kanske t.o.m. bättre än någonsin.Det var några bekanta på plats. här dansar junior och allasmamma :)


Kerstin verkade också trivas.


Mycket folk och varmt var det.


Jag stannade till paus sen for jag hem och det var en tung körning men jag var hemma kl 01. Det var var tur att jag for tidigt för jag skulle upp till jobbet dagen efter.

vecka 23 del 1

Så var det dags igen att summera denna veckas händelser. Jag startade med en matförgiftning för en vecka sedan och blev riktigt risig i magen. Efter ett dygn började jag må bättre och hade två lediga dagar tisdag och onsdag. Jag började då med något som jag borde har gjort länge. Städning är inte prio 1 hemma hos mig. det enda rum som brukar se någotsånär ut i är min tonårssons, Han sitter bara vid datorn eller pluggar så där blir det aldrig rörigt. Det gör det däremot i resten av mitt hem och då är det givetvis så att det måste vara jag som ställer till det också. När jag fyllde 50 i höstas så fick jag en mycket fin present av mina barn. De gjorde en home makeover i mitt vardagsrum. Det är där jag i alla fall försökt hålla ordning sedan dess. Problemet är bara vart man ska göra av allt som man drar med fram och tillbaka till danskvällarna, kläder som tvättats och som jag inte haft tid att ta rätt på, post och reklam som ramlar in som jag inte hinner kolla. Sopsorteringen som jag inte vet vart jag ska förvara innan jag hinner köra iväg det till någon sopstation. Med andra ord så fylls resten av mitt hem med en massa saker som jag egentligen inte har plats för. Det vanligaste är att jag kastar in det i min gamla bokhylla i sovrummet eller trycker in det i garderoben där som är enda skåpet med en massa hyllor. Dessutom så hade klädkammaren fyllts till bredden så jag kom inte in där längre och det var den största anledningen till att alla tvättade kläder nu började bli liggandes i mitt fina vardagsrum. Nu var de således hög tid att göra något åt detta. Jag började med att städa i klädkammaren och sedan röjde jag ut allt från skåp och hyllor i sovrummet. Så här så det ut på tisdag f.m.Det är nu nästan helt klart där och så snart jag fått ordning på det sista så ska jag ta lite nya bilder.

Jag var trött på kvällen och lite osäker på hur magen skulle sköta sig så jag hade svårt för att bestämma mig om jag skulle göra en resa till stockholm på onsdag eller inte. Det var dags för min son som jobbar på båt att lägga till där igen. Beslutet att fara tog jag när jag vaknade kl 04.30 och kände mig pigg!! det brukar aldrig hända mig så nu tog jag tillfället i akt och steg upp tidigt så jag var i Stockholm och åt frukost kl 09. Det blev några timmars väntan där och promenerande på stan. Massor av steg till stegtävlingens sista vecka. När klockan var 13 skulle jag få träffa grabben. Den här gången blev mötet mera avslappnat för vi skulle ses utanför och så var det inte så länge sedan vi sågs. Dessutom så vet jag att det bara är ett par veckor kvar nu tills han mönstrar av. Vi gick på gamla stan och åt lunch där och hans flickvän fick handla lite souvenirer. Hon är från Peru och det var första gången jag träffade henne. En mycket söt och trevlig tjej. Synd om dem att de inte får ses sen på några månader minst.Det var en stolt mamma också. När vi gick på stan så mötte vi en av fartygets befäl med fru. Han berömde Andreas och sa att det var den bästa han hade på båten. Jag tackade och kände mig oerhört glad för hans skull.

När vi sagt hej till varandra så for jag vidare till Djurgården occh Gröna lund. Där promenerade jag till en plats där jag tänkte att det kanske fanns något utkikstorn eller liknande. Det är en liten ö som heter Beckholmen, det kan jag varmt rekomendera andra som åker dit att besöka. Det var ett hanmområde och en kulle med en liten skog. Jag såg en gammal stentrapp och en liten stig rakt upp i skogen så där promenarade jag. Då jag närmade mig toppen såg jag att det var ett stort gult hus där och ett långt trästaket runt hela toppen. Jag försökte gå förbi huset och bort mot staketet som var beväxt med en massa buskar och jag kunde inte se någon öppning. Då hör jag en kvinna ropa bakom mig att jag ska gå därifrån för jag var på privat mark. Jag förklarade och bad mycket om ursäkt. Hon förklarade att jag kunde gå ut genom grinden på gården så fanns det en stig där på utsidan av staketet. Detta ledde till en mycket fin träbro där man kunde stå och se över stockholm och stadsgårdskajen. Där låg då Epress klar för att avgå igen.

RSS 2.0