tillbaka till jobbet igen

5 dagar går fort, nu var det dags att börja arbeta igen. Jag hade ett kvällspass men innan dess så fick jag fixa lite annat som var kvar att göra efter dansen jag arrangerade igår. Nycklarna skulle lämnas åter och jag ade en del att uträtta på banken. Det stör mig bara så otroligt att banken inte vill ta hand om pengar längre. Jag fick en summa som skulle sättas in på ett konto så att jag kan betala fakturor av entreerna som dansgästerna betalade igår. När man sen ska sätta in dessa så kan man bara sätta in 10 000 per vecka. Jag var där förra veckan och gjorde en insättning så nu var taket redan nått. Sen måste jag be andra sätta in på sina konton de resterande stålarna och sedan får de flytta över dessa till mig. Det är ju sjukt att banken ska vara så ointresserad avv att ta emot pengar idag. Vad skja man med en bank till om de inte vill ha hand om kontanter. Det är väl lika bra att man stoppar dem i madrassen.

Företagsredovisning

Oj vad mycket det är man ska kunna. Igår vaknade jag sent efter en väldigt trevlig sen kväll innan. Min syster kom hem till mig och vi satte oss ner för att kolla på bokföringen av mitt företags ekonomi. Jag kan inte detta men hon har nyss utbildat sig så vi satte oss tillsammans och började med att lägga in allt för första halvåret 2010. Det kändes som att jag hade med det mesta och det ska nog gå att få ordning på siffrorna så småningom. Det är positivt när det är negativt och vise versa, ja det här är en hel vetenskap men nu har vi skrivit in både debet och kredit.


Till Karlskoga min födelsestad

När min familj hade tackat för maten på fredag kväll och åkt så bestämde jag med ena grabben att han skulle få köra mig till Harrys i Karlskoga. Jag ville gå ut och se om det fanns någon trevlig sällskaplig man där och tänk det gjorde det. Det var bara ett 50 tal personer som hade lyckats leta sig dit för att dansa till Bhonus.  Sonen kunde åka hem eftersom han inte alls hade kul. Det är väl surt när mamman fixar en dejt på krogen men han inte hittar någon ens i närheten av sin egen ålder att dansa eller prata med. Jag fick skjuts hem av denna kille i stället. Vi är gamla bekanta från dansen och han är en verkligt god vän. Det var just vad jag behövde, att få umgås med honom några timmar. Det roligaste av allt var ändå att när han kom in på Harrys så kände han inte igen mig. Jag vinkade med flaskan jag drack ur och skålade. Han tittade undrande vad det var för någon som var intresserad av honom ;) Det var först när han fick syn på min son som han räknade ut att det var jag.

Vi dansade lite och pratade massor. Tiden går fort när man har kul. Detta var min första träff med en kille på länge. Det kändes tryggt att träffa någon som man redan känner och vet att man kan lita på. Han var nykter och jag hade inte druckit några stora mängder heller så vi skulle inte behöva skylla på alkohol om det hände något oplanerat denna kväll. Nu vet jag att jag faktiskt fixar att dejta igen. Detta var den bekräftelse jag behövde för att våga ta steget att träffa någon ny man. Det är så många som berömt mitt utseende nu efter stylingen med Trinny och Susannah så jag känner att jag faktiskt duger. Det är ju nu livet startat.

Det blev en sen natt och jag stod inte i trapphuset hemma förrän kl. 04. Då jag skulle öppna dörren märkte jag att jag glömt min nyckel hemma då jag for. Naturligtvis så hade min hemmavarande yngsta grabb låst. Jag funderade ett tag på om jag skulle ha gått ut i bilen och lagt mig några timmar men så bestämde jag mig för att väcka grabben i stället. Jag ringde på hans mobil och han fick knalla upp mitt i natten. In kom jag och sen somnade jag skönt.


Familjemiddag

Efter att ha städat klart och fixat till en middag med oxfilé, potatis och jordgubbar till dessert så var det bara att släppa in familjen att sätta sig till bords. Det var några månader sedan som mitt barnbarn var här. Då kunde han inte ens krypa men nu springer han och öppnar dörrar själv. Jag har inte riktigt kommit i fas med honom än. Det var inte ett barnvänligt hem han kom till så det blev till att jaga efter en vilding som ville röra allt men absolut inte sitta och äta.

Förra gången jag bjöd på mat så spydde han av att han inte tyckte om potatisen. Nu vet jag att han lärt sig äta det men tänkte att jag skulle fixa en speciell måltid åt honom som var lite lättare att få i sig och inte stekt. Jag körde lite oxfilé i mixern med lök och rullade till små frikadeller. Kokade potatis skuren i småbitar skållade tomat som jag skalade och mixade. Sen kokade jag ihop potatis, frikadeller och krossade tomat. Det blev smakrikt och gott. Sedan silade jag av allt och redde detta med lite majsenamjöl och vispgrädde. Han fick mosad potatis med frikadeller och gräddsås. Både jag och mamman provsmakade och det var verkligen gott. Men inte ville han äta. Han hade inte tid och så gör det ont i munnen för han får tänder. Däremot så smakade det riktigt gott med jordgubbar som han åt för första gången.


Dagar av återhämtning

Det blev lite mycket för mig nu med arbete under en lång tid så den här veckan kändes det verkligen som en befrielse när jag kunde plocka ut 2 semesterdagar. Efter dessa har jag 3 lediga dagar på mitt schema så det innebär att jag fick 5 lediga dagar sammanhängande.

Min första tanke var att jag skulle åka ner till min son som jobbar på ett kryssningsfartyg ute i Atlanten. Han går på en tur Teneriffa, Gran Canaria, Aftikas kuststäder. Lissabon, Madiera och tillbaka till Teneriffa igen. Jag kollade på flygstolar och fann en resa som hade passat dit. Det vae en restresa på en vecka Arlanda till Gran Canaria onsdag morgon. Den skulle kosta endast 499 kr så jag var väldigt sugen på att boka denna men jag kunde inte bli borta hela veckan så jag ringde till resbolag och frågade men de hade ingen tidigare hemresa.

Det får ga ett annat tåg för det löste sig inte den här gången. Om några veckor kommer fartyget att åka norrut till köpenhamn, Stockholm, Helsingfors. Då vill jag åka med.De här lediga dagarna har jag ägnat mig åt att göra en ny hemsida till mitt företag. Vänerdansen Jag börjar bli klar med upplägget av sidan men har en del kvar fortfarande att fixa med.

I kväll är jag med i Trinny och Susannah

Här kommer min berättelse om premiären på catwalk för mig. Se på TV 4 plus kl 21.00 i kväll så kommer detta att visas.

Klockan hade blivit 18:30, bussen från Värmland hade anlänt för länge sedan och alla väntade på att få gå in. Vi leddes in bakvägen och fick se hur det såg ut i studion. Där var en massa stolar uppställda runtom med våra man så de som skulle titta på oss fick bestämda platser. Det fanns tejpbitar på catvalken där vi skulle stå och vi fick instuktioner om hur allt skulle gå till. Jag fick gå ut först av alla så jag behövde inte vänta så länge.

Frida sa till mig att nu är det dags, jag hör programledarna berätta om mig och sen var det dags att kliva fram och ta emot publikens jubel. Det var en enorm känsla att möta detta och jag visste fortfarande inte hur jag såg ut.

När jag sen fick se en bild på mig som jag såg ut innan då tänkte jag att detta jag har gjort idag var nog välbehövligt. Jag lämnade mitt gamla jag bakom mig och skulle strax få se bilden av mig från kameran.Det kändes helt otroligt och jag blev verkligen chockad och glad. Det var en oerhörd tacksamhet som värmde mig när jag förstod vad de hade lyckats göra.Min syster Lena fick komma upp och hon var också glad för min skull. Susannah lovade att nästa gång skulle det bli hennes tur att få göra om sig.Jag fick berätta vad jag såg.


Jag gjorde min catwalkFörra veckan var det premiär på programmet, det var över 300 000 tittare då. Nu blir det spännande att se hur många som tittar i kväll när det är min och de övriga från karlstad som visas.


På Radio värmland idag

Bengt och Ann på Radio värmland ringde upp mig nu på morgonen för att höra mig om hur det var att bli stylad i TV programmet Trinny och Susannah stylar sverige. Jag är med i kvällens avsnitt som sänds kl 21:00 i TV4+

här kan du lyssna på radiointervjun

Nu ska jag komma igång med frukost och ta rätt på allt som jag ställde in på hallgolvet i natt efter gårdagens danskväll. Den kvällen skriver jag lite mer om senare i dag.

Flera trevliga möten

Det blev en ganska sen kväll igår för jag hade ingen lust att sitta hemma. Jag knallade ner till The Pub och kollade vad det var för människor som firade in helgen där. Det var några som hade fått i sig lite väl mycket alkohol, både kända och helt obekanta ansikten. Med en cider ställde jag mig i ett hörn för att kunna ha överblick, ryggen fri! en man satt på en pall strax bredvid, han pratade med en äldre kvinna som verkade tacka för sig och så försvann hon. Han vinkade dit mig och jag gick fram för att höra vad han hade på hjärtat.

- Hej jag heter Halvar och är norsk sa han.
- Hej jag heter Nina är är svensk svarade jag.

- Kan du sätta dig där sa han och pekade på pallen bredvid och vakta bordet åt mig medan jag går ut och röker?
- Är du rädd för att bordet ska försvinna frågade jag då?

Till saken hör att det var inte alls på långa vägar fullsatt. Det fanns massor med stolar runt omkring. Jag antar att han ville att jag skulle hålla koll på hans öl. Jag satte mig snällt vid bordet och satt där själv medan han rökte. Sen när han kom tillbaka så tog jag mitt glas och gick därifrån. Han var inte min typ! rökare går bort och med det sättet dessutom. Ville han att jag skulle ha suttit kvar där så skulle han väl ha försökt få mig intresserad först och sedan gått ut och rökt när hans glas var tomt eller tagit med det till entrén och ställt det där hos vakten. Det kändes nästan för dumt trots att han var norsk. Jag blev kvar en stund och pratade lite med personalen. Sen vandrade jag hemåt igen de 300 metrarna jag har att gå (krypavstånd).

I dag hade jag ledigt så jag passade på att sova ut. När kaffet var upphällt i en stor mugg och jag satt mig för att äta frukost så ringer min äldsta bror. Det händer ibland att vi hälsar hos varandra och dricker kaffe. Det är inte så att vi tröttnar på varandra men det blir väl kanske 3 gånger på 10 år eller någåt sånt. Idag dök han upp här med sin kära fru och en av tvillinggrabbarna. Det var trevligt för min son att få träffa sin kusin lite. Sist vi gjorde något tillsammans var i februari då vi hade en släktträff. Det var då vi kom på att det kanske var dags att ses igen hemma hos varandra. Nu har de varit hit så nästa gång är det min tur.

Det dröjde inte så länge innan jag fick ett SMS med en fråga vad jag gör. Det var Joanna på badhuset som hade tänkt att vi kanske skulle ses. Innan jag hann svara så hade hennes dotter hört av sig så vi får ses en annan gång. Sen kom nästa SMS med en fråga om jag ville hälsa på hos Carro. Det ville jag förståss. Hon har nyss fått en liten baby. Den lilla tjejen är bara några veckor gammal och jag har inte hunnit och velat träffa dem tidigare. Jag ville vara säker på att inte dra dit någon virusinfektion så därför har jag väntat. Nu är jag frisk och det passade bra. Hon var så ljuvligt söt och social. Jag fick bära och mata henne med flaska. Jag hade nästan glömt hur man gör men det gick ju bra. Jag satt där med henne i famnen och drömde mig tillbaka till den tid då jag hade flera små barn. Jag fattar inte hur jag hann med fast det gick ju på något sätt.

Det kan gå väldigt lång tid innan någon hört av sig och vill träffa mig. Ibland flera år men idag fick jag 3 frågor. Det var med andra ord en bra dag för mitt sociala liv.

Jag passade på att skriva detta medan skinksteken varit i ugnen. Det ska bli middag åt bandet som spelar här i morgon. De härliga grabbarna i dansbandet date ska jag ta emot.


Jag kanske ska försöka stiga upp tidigt i morgon så finns det tid för ännu mer kärlek till familjen.
på väg till sjukhuset

hur lätt är det att hitta en glabit i foten med röntgen. Ja det ska vi ta reda på idag. Nu vill jag bli av med den där lilla elakingen som plågar mig.

RSS 2.0